HIZLI ERİŞİM
10.12.2015

ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ

10-12 Aralık 2015 tarihleri arasında Fuar İzmir'de, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi düzenlenmiştir.

Kongrede; İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pierre Raffard “Yerel Kimliğin Doğuşu ve Gastronomi Turizmi: Gaziantep Örneği(Türkiye)”konulu çalışmasıyla dikkat çekti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsor olarak katıldığı kongrede, yemek kültürümüzü yansıtan standımız, GTO ve GTB işbirliğinde hazırlandı. GTO ile işbirliğinde yeni baskısı yapılan Güneşin ve Ateşin Tadı kitabının editörü Aylin Öney Tan hanımında katkılarıyla gelen konuklara Gaziantep Mutfağı anlatıldı. Gaziantep Kültürü ve Mutfağı’na özgü yöresel ürün tanıtımları, tadım sunumları ve ikramlar 3 gün boyunca kongreye katılan ziyaretçilere sunuldu.