MUTFAĞIN YILDIZLARI GAZİANTEP'TE BULUŞTU
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu, TDP işbirliği ile düzenlenen “Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde buluşuyor” etkinliği başladı.
Türkiye Aşçılar derneği Federasyonunun destekleri ile etkinlik kapsamında, başta Federasyon Başkanı Zeki Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere aralarında dünya ve ülke çapında ünlü şeflerinde bulunduğu, 97 şef şehrimize geldi.
İlk gün Genç şefler, Executive Şef Rafet İnce ve Cüneyt Asan ile buluştu. 29 Nisan’da Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde saat 17.00’de Şef Rafet İNCE ile “Food The Mental” adlı Yemek Sunum Teknikleri Paneli yapıldı, ardından Cüneyt Asan başarının sırlarını verdi.
Etkinliğin ikinci gününde 30 Nisan 2016 Cumartesi günü GAÜN Amfi Tiyatroda Üniversiteli yıldızlardan “Genç Şefler Geleneksel Yemek Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya Adana, Aydın, Eskişehir, Nevşehir, Çanakkale, Konya, İzmir, İstanbul, Adıyaman, Şanlıurfa illerinden Üniversitelerin Aşçılık meslek yüksek okulu, Gastronomi bölümlerinden genç şefler katıldı.
Ünlü Şef Rafet İNCE, bu yılın bakliyat yılı ilan edildiğini ve bu açıdan genç şefler yarışmasında yapılan ana yemeğin bakliyatlardan oluştuğunu, aynı zamanda dünyanın birçok bölgesinde insanların ekmek bulamadığını ifade ederek, bir toplumsal duyarlılık projesi olarak düzenlenen bu yarışmada "Hem bakliyata hem de dünyada ekmek sıkıntısı çeken insanlara dikkat çekmek için bu yarışmada bayat ekmek ile bakliyatın kullanımını mecburi tuttuk. Bugün 7 ayrı bölgemizden gençlerimiz ayrı tatları yapmak için Gaziantep'e geldiler. Örneğin bir mercimek çorbasının içine damla sakızı koymak ayrı bir lezzet oldu. Bayat ekmekten kazandibi tatlısı yapmak kimsenin aklına gelmezdi. Dünya gastronomi kenti seçilen Gaziantep'te bu tür bir organizasyonu yapmak bizi ve tüm katılan şeflerimizi mutlu etti" dedi.
Üniversiteli Yıldızlardan Geleneksel Lezzet Yarışmasına, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi, Konya Üniversitesi, Plato MYO Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi’nden öğrenciler katıldı. Gün Boyu devam eden yarışmalarda, ana yemek kategorisi birincisi Harran Üniversitesi olurken, başlangıç kategorisi birincisi Aydın Menderes Üniversitesi, tatlı kategorisinde ise Adıyaman Üniversitesi birinci oldu. Genel klasmanda, birinci Adıyaman Üniversitesi, ikinci Harran Üniversitesi, üçüncü Nevşehir Üniversitesi olurken, Jüri Özel Ödülü ise Okan Üniversitesine verildi.