HIZLI ERİŞİM
19.08.2017

“LOKAL ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ SEKTÖRÜNDEKİ YERİ” KONULU PANEL DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda, Türkiye'nin Gastronomi profesyonelleri, mutfak şefleri ve yatırımcıları Antepfıstığı hasadında buluştu. Gaziantep'in Teketaşı köyünde gerçekleştirilen antepfıstığı hasadında antepfıstığı geleneksele uygun  toplandı.  

ANTEPFISTIĞI SAĞLIKTIR, ŞİFADIR, TEDAVİDİR.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı hasatta Şahin, yeşil altın olarak adlandırılan antepfıstığının sektördeki öneminden bahsetti. Ana vatanının burası olduğunu ve dünyaya tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Yerel gücümüzü evresele taşımamız için sizlere ihtiyacımız var diyerek organizasyon katılımcılarına seslendi ve tüm katılanlara teşekkürlerini iletti.

Hasadın ardından ise, "Lokal ürünlerin gastronomi sektöründeki yeri" konulu panel düzenlendi. Panelde, Foodinlife Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen moderatörlük yaparken, Türk Mutfağı Derneği Başkanı Tahsin Öztiryaki, Etüder Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, TUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, Mikla Restaurant Şefi Cihan Çetinkaya, Mutfak Şefi ve işletmeci Ebru Baybara, Mutfak Şefi ve yazarı Ömür Akkor, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Doğa Çitçi ve Gaziantep Mutfak Sanatları ve Eğitim Merkezi Koordinatörü Ragıp Güzelbey panelist olarak yer aldı. Yöresel ürünlerin önemi ve korunarak evrensele taşınması hakkında fikirler sunuldu, örnekler verildi.