GIDA İSRAFINI ÖNLEMEYE YÖNELİK ÇOCUKLARLA BAYAT EKMEK ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
9-16 Ekim Dünya Gıda Günü ve Gıda İsrafını Önleme Haftası ‘nda ekmek israfını önlemeye yönelik Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde çocuklarla “Bayat Ekmek Atölyesi” düzenlendi.
İSRAF EDEN FAKİRLEŞİR, İKTİSAT EDEN ZENGİNLEŞİR...
Toplumumuzun kutsal değerlerinden birisi olan ve sofralarımızın baş tacı olan ekmek; aynı zamanda alın terini, paylaşmayı ve bereketi ifade etmektedir. Üretilen ekmeğin önemli bir kısmı ne yazık ki gıda olarak tüketilmeden çöpe atılmakta ya da hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Yüz milyonlarca insanın aç uyuduğu ve açlık nedeniyle hayatını kaybettiği bir dünyada, ekmeğin israf edilmesi yürek yaralayan bir olgudur. Bu nedenle ekmek israfına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla İlkokul öğrencileriyle bayat ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceği hakkında atölye çalışması düzenlendi.
Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde çocuklar “İsrafa Hayır” diyerek Omaç ve Tiramisu yapımını öğrendiler.
Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi olarak; israf etmeden de onları değerlendirebilmeyi öğretmek gerçekten gurur verici bir olgu. Sizlerde çocuklarınıza israf ettirmeden Ekmek tüketmenin önemi vurgulayın.